ГоловнаСвіт

"Санкції близько. 5 листопада", - Трамп анонсував санкції проти Ірану

Нові санкції не торкнуться восьми країн-учасниць угоди з Іраном.

Адміністрація президента Дональда Трампа в п'ятницю оголосила про відновлення всіх санкцій США щодо Ірану, які були зняті в рамках ядерної угоди 2015 року, передає ВВС.

У заяві Білого дому йдеться, що санкції стануть найжорсткішими з тих, які коли-небудь діяли проти цієї країни, і будуть спрямовані проти галузей судноплавства, енергетики та банків Ірану.

Президент США Дональд Трамп обіграв фразу з серіалу "Гра престолів" для того, щоб анонсувати введення санкцій проти Ірану.

"Санкції близько. 5 листопада", - говорить стилізований напис на фото із зображенням Трампа.

Однак нові санкції не торкнуться восьми країн-учасниць угоди з Іраном, які зможуть продовжувати імпортувати іранську нафту.

США вийшли з цієї угоди з Іраном в травні 2018 року. Трамп заявив тоді, що вона завдає шкоди американським інтересам.

Відтоді США поступово повертали скасовані раніше санкції. Оголошені Вашингтоном заходи, на думку експертів, вдарять по провідних галузях іранської економіки.

Нагадаємо, в травні Дональд Трамп оголосив про вихід США зі Спільного всеосяжного плану дій, що укладений між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною в 2015 році і передбачає виконання Тегераном низки кроків з обмеження своєї ядерної програми. Слідом Вашингтон розширив санкції щодо Тегерана.

Інші учасники угоди не підтримали США. Євросоюз заявив, що захистить інтереси європейських компаній, що інвестують в Іран, і буде дотримуватись спільного плану дій щодо іранської ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram