ГоловнаСвіт

Влада Туреччини оприлюднила подробиці вбивства журналіста Хашоггі

Анкара знову зажадала від Ер-Ріяда видати підозрюваних у причетності до вбивства.

Влада Туреччини оприлюднила подробиці вбивства журналіста Хашоггі
Джамаль Хашогги
Фото: Стоп-кадр видео

Саудівський журналіст Джемаль Хашоггі став жертвою спланованого вбивства. Його задушили відразу після входу в будівлю генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це йдеться в заяві Генпрокуратури Стамбула, що розслідує справу про вбивство Хашоггі, передає турецьке агентство Анадолу.

Згідно із заявою, після вбивства тіло журналіста було розчленовано і знищено.

"Незважаючи на всі зусилля Анкари з розкриття злочину, переговори з Ер-Ріядом не дали результатів. Туреччина знову звернулася до Саудівської Аравії з вимогою видачі осіб, заарештованих за причетність до вбивства Хашоггі", - зазначили в Генпрокуратурі.

Повідомляється також, що делегація на чолі з генпрокурором Стамбула запрошена в Саудівську Аравію в рамках розслідування вбивства Хашоггі.

Нагадаємо, Саудівська Аравія під сильним тиском світової спільноти визнала, що Джамаль Хашоггі був убитий в саудівському консульстві у Стамбулі на початку жовтня. За версією Ер-Ріяда, журналіст, який критикував владу Саудівської Аравії, загинув в результаті бійки в консульстві. Однак спостерігачі сильно сумніваються в правдивості цієї версії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган напередодні назвав загибель Хашоггі

"звірячим вбивством". Багато доказів свідчать про те, що до вбивства Хашоггі причетні особи з найближчого оточення принца Салмана.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман назвав вбивство журналіста Джамаля Хашоггі "огидним інцидентом".

Слідом за США, рішення про візові заборони для підданих Саудівської Аравії ухвалила і Великобританія. Лондон зробить все, щоб не допустити в'їзду до Британії підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі, заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 24 жовтня у Лондоні. Вже видані візи будуть анульовані. Раніше США ввели візові заборони для 21 саудівця.

59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи для одруження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram