ГоловнаСвіт

Британія закликала Росію припинити мілітаризацію Криму

Карен Пірс також розкритикувала будівництво моста через Керченську протоку.

Британія закликала Росію припинити мілітаризацію Криму
Карен Пирс
Фото: unian.info

Великобританія закликає Російську Федерацію відмовитися від мілітаризації незаконно окупованого Криму.

Про це під час відкритого засідання Радбезу ООН заявила постійний представник Великобританії при ООН Карен Пірс, передає "Укрінформ".

"Ми закликаємо Росію відмовитися від дестабілізаційних перекидань бойових систем і живої сили на півострів і підтримати регіональну стабільність", - сказала вона.

Пірс розкритикувала будівництво моста через Керченську протоку, назвавши його "відвертим порушенням суверенітету України". Представниця Британії при ООН також нагадала про ситуацію в Азовському морі.

"Систематичні переслідування і затримання Росією і українських, і кораблів третіх країн, що відбуваються в Азовському морі з квітня, є ще однією спробою дестабілізувати Україну і її економіку", - зазначила дипломат.

Вона також висловила занепокоєння через російські кібератаки, спрямовані на фінансовий, енергетичний і урядовий сектори України.

Нагадаємо, раніше голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не сприймає мілітаризацію Азовського моря Росією і вважає це небезпечним явищем для Європи. За її словами, мілітаризація може лише дестабілізувати тендітну ситуацію у сфері безпеки в регіоні Чорного моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram