ГоловнаСвіт

Данія відкличе свого посла з Тегерана

Служба розвідки Данії підозрює іранських колег у підготовці нападу.

Данія відкличе свого посла з Тегерана
Фото: YouTube

У МЗС Данії у вівторок прийняли рішення відкликати свого посла в Ірані Денні Аннана для консультацій, передає Интерфакс із посиланням на France24.

Напередодні цього рішення Копенгаген звинуватив іранську розвідку в підготовці нападу на іранського опозиційного активіста на данській території.

"Ми вважаємо, що влада Ірану стоїть за проваленим планом здійснення нападу", - йдеться у заяві голови данського зовнішньополітичного відомства Андерса Самуельсена.

У ній наголошено, що Копенгаген працюватиме над тим, щоб за ці дії Тегерана ЄС запровадив санкції.

Раніше повідомляли, що Служба розвідки і безпеки Данії підозрює іранських колег у підготовці нападу. Імовірно, метою атаки мав стати лідер данського відділення угруповання "Арабський рух боротьби за звільнення Ахваза", визнаного в Тегерані терористичним. Зокрема, в Ірані це угруповання звинувачують в організації нападу під час військового параду в Ахвазі 22 вересня, тоді загинули понад 20 осіб.

У МЗС Ірану всі звинувачення відкинули, назвавши їх ворожими. Представник відомства також заявив, що звинувачення з боку Данії є частиною "таємної змови ворогів, метою якої є негативно вплинути на розвиток відносин Ірану і Європи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram