ГоловнаСвіт

На виборах президента Бразилії переміг ультраправий кандидат Болсонару

Болсонару набрав 55,54% голосів у другому турі.

За підсумками другого туру президентських виборів у Бразилії переміг правий кандидат Жаїр Болсонару.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відзначають, що Болсонару набрав 55,54% голосів і став недосяжним для свого опонента - кандидата від лівих Фернанду Аддада, який набрав 44,5% голосів.

Новий президент вступить на посаду 1 січня 2019 року на чотирирічний термін. Після оголошення попередніх результатів Аддад заявив, що піде в опозицію.

Діючий президент Бразилії Мішел Темер уже привітав Болсонару з перемогою.

"Я щойно привітав обраного президента Жаїра Болсонару з історичною перемогою, досягнутою сьогодні. Настав час усім разом працювати для Бразилії", - написав він у своєму мікроблозі Twitter.

Жаїр Мессіас Болсонару народився в 1955 році в штаті Сан-Паулу. Він - нащадок італійських емігрантів, які прибули до Бразилії після Другої світової війни. Молодість Болсонару провів на військовій службі, дослужившись до звання капітана. У 1988 році він пішов у відставку і почав політичну кар'єру в разі обрання до міської ради Ріо-Де-Жанейро.

Болсонару - перший ультраправий політик. Під час передвиборної кампанії він неодноразово заявляв, що президент США Дональд Трамп є його кумиром і прикладом для наслідування.

Болсонару виступає за скасування обмеження на вільне володіння вогнепальною зброєю, а також неодноразово ностальгічно висловлювався на захист часів військової диктатури.

Багато прихильників Болсонару вважають його рятівником країни, і переконані, що він забезпечить безпеку Бразилії, підтримає традиційні цінності, а також виступатиме проти легалізації абортів. Він також заявляв, що очистить Бразилію від корумпованих політиків.

Нагадаємо, 7 жовтня в Бразилії пройшов перший тур виборів, на яких обирали нового президента, віце-президента, склад національного парламенту, губернаторів і віце-губернаторів штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram