ГоловнаСвіт

В Індонезії впав літак з 189 пасажирами на борту (оновлено)

Українців серед них немає.

В Індонезії зазнав аварії літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Lion Air, на борту якого перебувало щонайменше 189 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Відзначають, що літак упав у море біля острова Ява через декілька хвилин після вильоту зі столиці Джакарти.

Відомо, що на борту перебувало 178 дорослих осіб, немовля і двоє дітей, а також два пілоти і п'ятеро членів екіпажу.

У службі пошуку і порятунку Індонезії підтвердили авіакатастрофу і повідомили, що втратили зв'язок з літаком через 13 хвилин після його зльоту.

Згідно з даними сайту FlightRadar24, який моніторить польоти, рейс JT610 не набирав достатню висоту - на другій хвилині польоту він піднявся всього на 610 метрів, пізніше - знизився до 152 метрів, а потім піднявся на 1524 метра, де і залишався до моменту падіння. Останнє зафіксоване місце розташування лайнера було приблизно за 15 км на північ від берега.

Зараз триває пошукова операція. Рятувальники знайшли в морі уламки літака і деякі особисті речі пасажирів.

Представник індонезійського агентства з надзвичайних ситуацій Сутопо Пурво Нугрохо опублікував у своєму Twitter фото водолазів, які працюють на місці катастрофи, а також перші фото виловлених уламків. Глибина в цьому місці - близько 30-35 метрів.

"Ми не знаємо, чи є ті, що вижили, але сподіваємося, що є", - повідомив представник екстрених служб.

Відзначають також, що літак не був старим - його почали експлуатувати в серпні 2018 року.

Оновлення 14:00. Глава Національного агентства Індонезії з пошуку і порятунку Мухаммад Суогі заявив, що всі, хто знаходився на борту, загинули.

Внаслідок катастрофи літака Boeing-737 індонезійської авіакомпанії Lion Air після вильоту з аеропорту Джакарти загинули всі, хто знаходився на борту, пише інформагентство dpa.

"Ми оглянули поверхню моря і не знайшли жодної людини, яка б вижила", - сказав він і додав, що виявлено кілька частин тіла.

Водночас, прес-служба Департаменту консульської служби МЗС України повідомила в Twitter, що українців у списках пасажирів і членів екіпажу індонезійського літака Boeing 737 перевізника Lion Air, який потрапив в аварію в морі неподалік від острова Ява, немає.

Нагадаємо, в серпні в Мексиці під час зльоту впав пасажирський літак Embraer-190. Сам літак розбився і загорівся, але пасажири встигли покинути лайнер. Ніхто не загинув, декілька людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram