ГоловнаСвіт

На виборах у Грузії лідирують Саломе Зурабішвілі та Григол Вашадзе

Екзит-поли дають різні результати.

На виборах у Грузії лідирують Саломе Зурабішвілі та Григол Вашадзе
Фото: EPA/UPG

У Грузії в неділю відбувся перший тур виборів президента.

За даними екзит-полу телеканалу "Руставі-2" (проводився американською компанією Edison Research), лідери президентських перегонів Саломе Зурабішвілі, яку підтримує керівна партія "Грузинська мрія", і Григол Вашадзе, який уходить до партії Саакашвілі "Єдиний національний рух", набирають по 40% голосів виборців. На третьому місці з 10% голосів Давид Бакрадзе - колишній однопартієць Вашадзе, член партії "Європейська Грузія".

Водночас інші екзит-поли показують інші результати, пише "Новини-Грузія".

Згідно з даними приватної соціологічної компанії "Психопроект", що проводила опитування на замовлення партії "Грузинська мрія", Саломе Зурабішвілі перемагає в першому ж турі виборів з показником 52,3%. У Григола Вашадзе - 28,1% голосів, а на третьому місці Давид Бакрадзе з 9,32%.

"Психопроект" опитав 5104 осіб "відповідно до належної методології". Похибка дослідження вказана на рівні 2,6%.

Ще один екзит-пол провела на замовлення партії "Європейська Грузія" грузинська компанія BCG. За її підрахунками, Григол Вашадзе отримав 37% голосів, Саломе Зурабішвілі - 34%, Давид Бакрадзе - 17%, Шалва Нателашвілі - 5%.

BCG проводило дослідження на 105 дільницях і опитало 6 тисяч осіб. Похибка результатів становить 3%.

Згідно з правилами, якщо жоден із кандидатів не набирає понад 50% голосів, то призначається другий тур. У другому турі беруть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів. Переможець другого туру визначається простою більшістю.

І Зурабішвілі, і Вашадзе в минулому були міністрами закордонних справ Грузії. Зурабішвілі - противник Саакашвілі, Вашадзе - його прихильник.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram