ГоловнаСвіт

Українці на місцевих виборах у Польщі отримали 33 мандати

У Бяли-Борі Іван Боднар буде боротися за місце мера.

Українці на місцевих виборах у Польщі отримали 33 мандати
Фото: telegraf.com.ua

92 українця виступали кандидатами на виборах до місцевих органів влади в Польщі, які проходили минулого тижня. З них 33 пройшли до рад, комуни і регіональних зборів. Це означає, що кожен третій українець отримав мандат, повідомляє УНІАН з посиланням на місцеві ЗМІ.

"У виборах взяли участь 92 українця. Кандидати від різних комітетів до всіх рівнів місцевого самоврядування: комун, зборів і рад. Вони також подали заявку на посади мерів", - йдеться в повідомленні.

Двоє з 33 українців, які отримали мандат, будуть боротися за свою посаду в другому раунді виборів через тиждень.

Два українці увійшли до списку Громадянської коаліції в Вармінсько-Мазурську обласну раду. Одним з них є Мирон Сич. Він отримав 19,7 тис. голосів.

У Бяли-Борі Іван Боднар буде боротися за місце мера. У місті Свеце в Вармінсько-Мазурському воєводстві Славомир Ковальчук буде битися за пост голови комуни. Відзначається, що в Вармінсько-Мазурському воєводстві українці спільно виграли 17 місць.

У Поморському воєводстві представник української меншини став радником Штумского повіту. Українець отримав мандат радника комуни в Мазовії.

У Підляшші двоє стали міськими радниками Бяли Подляска, а одна українка посіла місце в раді Бельсько-Підляського повіту. Ще один українець став радником в комуні.

У Підкарпатті два українця стали радниками комун, а в Малопольську - два радники повіту. У Нижній Сілезії українці зайняли два місця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за підсумками минулого року українських заробітчан назвали "колективним героєм польської економіки". У рейтингу "50 найвпливовіших людей польської економіки" українські іммігранти зайняли друге місце - між прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким і президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram