ГоловнаСвіт

Лідери Туреччини, Німеччини, Франції та Росії зустрінуться, щоб обговорити конфлікт у Сирії

Зустріч відбудеться сьогодні в Стамбулі.

Лідери Туреччини, Німеччини, Франції та Росії зустрінуться, щоб обговорити конфлікт у Сирії
Фото: Marker.ua

Лідери Туреччини, Німеччини, Франції та Росії в суботу, 27 жовтня, зустрінуться у Стамбулі для обговорення сирійського конфлікту і політичного рішення його врегулювання. Про це повідомляє DPA.

"Очікується, що глави держав обговорять ситуацію на місцях в Сирії і демілітаризовану буферну зону в північно-західній провінції Ідліб", - йдеться у повідомленні.

Президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також планують зустрітися в кулуарах саміту для двосторонніх переговорів. У зустрічі також візьме участь спеціальний представник ООН Стаффан де Містура.

Туреччина очікує, що саміт "визначить дорожню карту" для політичного врегулювання конфлікту, включаючи створення Комітету з підготовки нової Конституції для Сирії.

Очікується також, що на саміті Ердоган закликатиме до збереження договору щодо Ідлібу та уникнення порушень режиму припинення вогню.

Ще у вересні Ердоган і Путін домовилися про створення демілітаризованої зони в провінції Ідліб. Це останній регіон в Сирії, який перебуває частково під контролем повстанців. До середини жовтня противники сирійського лідера Башара Асада повинні були цю територію покинути. Однак план не реалізовано повністю, оскільки найбільш радикальні повстанці відмовляються залишати Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram