ГоловнаСвіт

Підозрюваному в розсиланні бомб у США пред'явили звинувачення

Сайок може бути засуджений до тривалого терміну позбавлення волі і проведе за ґратами до 48 років.

Підозрюваному в розсиланні бомб у США пред'явили звинувачення
Фото: tmz.com

Сезареві Сайоку, якого підозрюють у надсиланні щонайменше 13 посилок із саморобними вибуховими пристроями видатним представникам Демократичної партії і критикам президента Трампа, пред'явлено звинувачення.

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс повідомив, що Сайоку пред'явили звинувачення за п'ятьма федеральними кримінальними статтями, включаючи розсилання поштою вибухових пристроїв і погрози державним службовцям, передає Голос Америки.

Зараз Сайок перебуває під вартою у Федеральній в'язниці попереднього ув'язнення в Маямі. Якщо суд визнає його винним у скоєнні злочинів, Сайок може бути засуджений до тривалого терміну позбавлення волі і проведе за ґратами до 48 років.

Як заявив Сешнс, підозрюваний, найімовірніше, скоїв злочин "з політичних мотивів". Він додав, що це первісне припущення, яке буде розроблятися під час слідства.

Директор ФБР Крістофер Рей розповів журналістам, що на посилці, надісланій на адресу конгресвумен Максін Вотерс, були знайдені відбитки пальців Сайока. Він не виключив виявлення нових посилок з бомбами і наголосив, що вибухові пристрої не були муляжами.

Агенти ФБР заарештували 56-річного Сайока у п'ятницю в місті Плантейшн, на півдні Флориди. За даними Reuters, Сайок був прихильником Республіканської партії. У минулому він неодноразово мав проблеми із законом. Сайок активно виступав у соцмережах проти політичних супротивників Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram