ГоловнаСвіт

Ірландська співачка Шинейд О'Коннор прийняла іслам і змінила ім'я

Тепер її звуть Шухада Давітт.

Ірландська співачка Шинейд О'Коннор прийняла іслам і змінила ім'я
Шинейд О'Коннор
Фото: ЕРА/UPG

Ірландська співачка Шинейд О'Коннор оголосила, що перейшла в іслам.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Як вона висловилася, для неї це стало "природним завершенням її богословських досліджень". За словами О'Коннор, будь-яка розумна людина, що вивчає теологію, повинна рано чи пізно прийти до ісламу.

Минулого року співачка змінила ім'я на Магду Давітт і зараз зробила це знову - тепер її звуть Шухада Давітт.

У своєму мікроблозі Twitter вона подякувала мусульманам за підтримку. Вона також заспівала на камеру мусульманський заклик до молитви.

Напередодні ірландський імам Умар аль-Кадрі виклав відео з О'Коннор, яка давала клятву слідувати заповітам нової релігії.

О'Коннор прославилася в 1990 році, виконавши хіт Nothing Compares 2 U ("Ніщо не зрівняється з тобою"). Сингл очолював американські чарти чотири тижні поспіль.

У 1992 році співачка опинилася в центрі скандалу після того, як у прямому ефірі американського телебачення порвала фотографію папи Римського Іванна Павла II, закликавши всіх, хто її бачить, "боротися з цим ворогом". Ця витівка спровокувала таку хвилю громадського обурення, що співачка була змушена практично піти з шоу-бізнесу: їй зривали концерти і бойкотували заходи з її участю. У наступні роки вона записала кілька нових треків і новий альбом, але вони не мали великого успіху.

У 2012 році О'Коннор потрапила в психіатричну клініку після двох спроб самогубства.

Минулого року співачка дала відверте інтерв'ю про своє дитинство, в якому розповіла про зґвалтування матір'ю. В останні роки О'Коннор боролася з депресією і низкою інших психічних розладів, про які розповіла публічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram