ГоловнаСвіт

У Норвегії стартують масштабні військові навчання НАТО Trident Juncture

У них візьмуть участь близько 50 тисяч військових.

У Норвегії стартують масштабні військові навчання НАТО Trident Juncture
Фото: forsvaret.no

У четвер, 25 жовтня, в Норвегії починаються військові навчання Trident Juncture 18, в яких візьмуть участь 50 тисяч військових із 30 країн НАТО і їх союзників, 10 тисяч машин, 250 повітряних суден і 65 кораблів.

Це будуть найбільші маневри НАТО мінімум з 2002 року і найбільші маневри в історії Норвегії.

На сайті навчань зазначено, що територія навчань охоплює центральну і східну частину Норвегії, прилеглі акваторії Північної Атлантики та Балтійського моря, включаючи Ісландію, а також повітряний простір Фінляндії і Швеції.

Мета навчань - перевірити війська на всіх рівнях, від підготовки солдатів на тактичному рівні до командування великими силами.

НАТО підкреслює, що не готується до війни, не становить загрози жодній країні світу і не бачить безпосередньої військової загрози для країн-членів блоку. Проведення масштабних військових навчань необхідне винятково для кращої підготовки до відбиття гіпотетичної агресії.

Маневри триватимуть до 7 листопада. Командно-штабна фаза навчань триватиме до третьої декади листопада в органах управління і навчальних центрах НАТО.

Північноатлантичний альянс суттєво розширив масштаби військових навчань з початку російсько-української війни в 2014 році. Росія також проводить великі маневри. Так, у вересні в РФ пройшли найбільші з часів СРСР навчання - "Схід-2018".

Нагадаємо, Україна також візьме участь у Trident Juncture.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram