ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв ретельно розслідувати справу про "підозрілі посилки"

Президент закликав американців об'єднатися.

Трамп пообіцяв ретельно розслідувати справу про "підозрілі посилки"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що в Сполучених Штатах немає місця політичному насильству. Він пообіцяв провести ретельне розслідування справи про підозрілі посилки з вибухівкою, які напередодні були відправлені декільком американським політикам, інвестору Джорджу Соросу і до редакції телеканалу CNN.

Голова держави сказав про це, виступаючи в Білому домі, повідомляє Голос Америки.

Трамп пообіцяв, що його адміністрація "задіює всі ресурси" для проведення розслідування та притягнення до відповідальності злочинців, які скоїли "ці огидні дії".

"У такі часи ми повинні бути єдині, повинні... разом ясно і чітко дати зрозуміти, що акти або загрози застосування політичного насильства неприпустимі в Сполучених Штатах Америки", - наголосив президент.

"Ми гранично розлючені, засмучені та незадоволені подіями, свідками яких усі стали цього ранку", - додав Трамп. Він розповів, що провів з цього приводу нараду з керівництвом ФБР, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішньої безпеки та Секретної служби США.

Уранці 24 жовтня Секретна служба повідомила, що її агенти перехопили підозрілі посилки, адресовані колишньому президенту Бараку Обамі й екс-держсекретареві Гілларі Клінтон. Посилки з вибуховими пристроями також відправили в нью-йоркський офіс CNN, резиденцію мільярдера й інвестора Джорджа Сороса та іншим політикам-демократам, які часто ставали об'єктами критики з боку Дональда Трампа.

Посилки, зокрема, були доставлені губернатору штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, сенатору-демократу від Каліфорнії Камалі Харріс, членам Палати представників Конгресу Деббі Вассерман Шульц і Максін Вотерс, а також екс-генпрокурору США Еріку Холдеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram