ГоловнаСвіт

Трамп заявив про можливу відповідальність саудівського принца за вбивство журналіста Хашоггі

"Принц управляє справами країни. Так що, якщо хтось і був [відповідальний], то це він".

Трамп заявив про можливу відповідальність саудівського принца за вбивство журналіста Хашоггі
Дональд Трамп (в центре) общается с прессой перед встречей с военным руководством страны ,Вашингтон, 09 апреля 2018.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що основну відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі може нести наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салман.

Коментарі Трампа були опубліковані в газеті Wall Street Journal, пише "Голос Америки"

За словами Трампа, він хотів вірити принцу, коли той заявив, що за вбивство журналіста в стамбульському консульстві Саудівської Аравії відповідальні чиновники нижчого рівня. Однак американський лідер припустив, що насправді у вбивстві могли бути замішані вищі ешелони влади.

"Принц на цьому етапі загалом керує справами країни. Він керує, так що, якщо хтось і був [відповідальний], то це він", - заявив Трамп.

Вбивство Хашоггі, який проживав у США і відкрито критикував принца в своїх статтях для Washington Post, викликало бурхливе обурення у всьому світі і поставило під загрозу відносини Ер-Ріяда з Вашингтоном та іншими західними країнами. Для союзників Саудівської Аравії ключовим виявилося питання, чи міг бути причетним до вбивства принц, який позиціонує себе як реформатор.

Саудівська Аравія робила суперечливі заяви в справі Хашоггі: спершу вона заперечувала, що журналіст був убитий, а потім визнала вбивство, але заявила, що він загинув під час бійки всередині будівлі консульства.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 23 жовтня заявив, що вбивство Хашоггі було заздалегідь спланованим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram