ГоловнаСвіт

​Ердоган запросив лідерів Франції, Німеччини та Росії на переговори щодо Сирії

Зустріч пройде 27 жовтня в Стамбулі.

​Ердоган запросив лідерів Франції, Німеччини та Росії на переговори щодо Сирії
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Макрон проведуть переговори з російським лідером Володимиром Путіним і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Зустріч пройде 27 жовтня в Стамбулі, його головною темою стане ситуація в Сирії, передає Німецька хвиля.

Сторони зустрінуться на запрошення Ердогана, повідомив його прес-секретар у п'ятницю, 19 жовтня. Це буде перша зустріч у такому складі. Досі Туреччина прагнула обговорювати дії в Сирії тільки з Росією та Іраном.

Офіційний представник Меркель Мартіна Фітц заявила, що мета уряду ФРН - сприяти "наскільки це можливо процесу стабілізації в Сирії", хоча він і знає, що цей процес буде "тривалим і важким". У Росії - союзниці режиму Асада - офіційний Берлін, за словами Фітц, бачить "партнера, що несе особливу відповідальність".

Ще у вересні Ердоган і Путін домовилися про створення демілітаризованої зони в провінції Ідліб. Це останній регіон у Сирії, який перебуває частково під контролем повстанців. До середини жовтня противники сирійського лідера Башара Асада повинні були цю територію покинути. Однак план не реалізовано повністю, оскільки найбільш радикальні повстанці відмовляються залишати Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram