ГоловнаСвіт

У редакцію російської "Новой газеты" підкинули баранячу голову і похоронний вінок

Журналісти розцінюють це як погрози на адресу журналіста, який нібито розголосив дані російських льотчиків, які воюють в Сирії.

У редакцію російської "Новой газеты" підкинули баранячу голову і похоронний вінок
Фото: novayagazeta.ru

У середу, 17 жовтня, в Москві до будівлі, де розташовано редакцію "Новой газеты", невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу одного з журналістів. А наступного дня там само виявили кошик з відрізаною головою барана, з черговою порцією загроз.

Про це повідомляють на сайті видання.

"Новая газета" розцінює обидва "подарунки" як погрози на адресу журналіста Дениса Короткова, якого звинувачують у публікації особистих даних російських військовослужбовців, зокрема льотчиків у Сирії, стверджуючи, що це поставило під загрозу їхні сім'ї.

"Твердження про те, «Новая газета» нібито розголосила дані російських льотчиків, які воюють у Сирії, чим наразила їхні сім'ї на небезпеку, - просто фейк. У нас узагалі не було публікацій на цю тему - ні в газеті, ні на сайті. Але ця брехня, багаторазово посилена тролями та коментарями деяких «лідерів громадської думки», яких або купили, або використовують, реально становить небезпеку для журналістів", - йдеться в повідомленні.

Фото: novayagazeta.ru

Зазначають, що журналісти звернулися в поліцію.

"У нас є тільки два види зброї: публічність - і тому ми продовжуємо свою роботу - і закон. МВС та інші правоохоронні органи зобов'язані зробити все, щоб закон нас захистив. Ми вимагаємо розслідувати факти погроз і покарати винних", - заявили в редакції.

Нагадаємо, в липні в Центрально-Африканській Республіці вбили трьох російських журналістів, які там знімали документальний фільм про роботу Приватної військової компанії Вагнера. ПВК Вагнера була створена у 2014 році російським підполковником запасу Дмитром Уткіним. Спочатку найманці воювали в Донбасі на боці проросійських бойовиків, а потім вирушили до Сирії.

Міноборони РФ не підтверджує, що бійці ПВК беруть участь в операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram