ГоловнаСвіт

Нідерланди звинуватили ВМФ Росії в провокаціях в Арктиці

"Ми спостерігаємо зростання інтересу російського військово-морського флоту до наших навчань".

Нідерланди звинуватили ВМФ Росії в провокаціях в Арктиці
Авиация РФ, Арктика
Фото: rg.ru

Російські винищувачі та кораблі намагалися вчинити провокацію під час військових навчань Великобританії і Нідерландів в Арктиці.

Про це повідомила британська газета The Telegraph з посиланням на начальника оперативного управління морської піхоти Нідерландів генерала Джеффа Макмутрі.

"Ми спостерігаємо зростання інтересу російського військово-морського флоту до наших навчань ... Коли ми починаємо навчання в рамках програми протиракетної оборони, поблизу їх проведення помічаємо більше російських кораблів, ніж зазвичай, і вони підходять до нас ближче, ніж це траплялося в останні десятиліття, очевидно, щоб дати себе виявити", - розповів він.

Макмутрі зазначив, що таку поведінку можна назвати провокуючою. Він назвав дії "холодною війною 3.0", в ході якої Росія, на його думку, робить ставку на комбінацію військової могутності та технологій, щоб вести підривну діяльність проти Заходу.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін доручив Міністерству оборони і ФСБ "забезпечити захист національних інтересів Росії в Арктиці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram