ГоловнаСвіт

Ураган "Леслі" залишив без світла близько 300 тис. будинків у Португалії

27 осіб отримали травми.

Ураган "Леслі", який пронісся Португалією, залишив близько 300 тис. домогосподарств без електропостачання. Через негоду травми отримали 27 осіб. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Згідно з повідомленням іспанської метеорологічної служби Aemet, сила вітру сягала 120 кілометрів на годину. Коли "Леслі" в суботу ввечері вдарив по узбережжю Португалії, він вже ослаб від рівня урагану першої категорії до тропічного шторму.

"Шквальний вітер і сильний дощ спричинили чималу шкоду у містах на узбережжі на північ від столиці країни, Лісабона: були вирвані з коренем або повалені близько тисячі дерев, затоплено цілі вулиці. Головна автомагістраль країни була тимчасово перекрита через падіння дерев, пошкоджено близько 200 ліній електропередач", - пише видання.

Через стихію аеропорт Лісабона скасував частину рейсів.

Повідомляють, що після Португалії "Леслі" прямує на північ Іспанії, місцева влада вже попередила про сильні дощі та шторм.

Нагадаємо, про те, що на Піренейський півострів насувається ураган "Леслі", попередили вчора, 13 жовтня. Вранці, 14 жовтня, "Леслі" досяг берегів Португалії.

МЗС України рекомендувало українцям на деякий час утриматися від відвідування окремих районів Португалії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram