ГоловнаСвіт

МЗС просить українців утриматися від відвідування Португалії через ураган "Леслі"

Можливі пориви вітру місцями до 190 км/ч.

МЗС просить українців утриматися від відвідування Португалії через ураган "Леслі"
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ (МЗС) рекомендує громадянам України утриматися від відвідування окремих районів Португалії через наближення до материкової частини країни урагану "Леслі". Про це йдеться у повідомленні посольства України в Португалії.

"У зв'язку з наближенням до материкової частини Португалії урагану "Леслі" і за повідомленнями Національної служби цивільного захисту Португальської Республіки, посольство України в Португалії рекомендує громадянам України утриматися найближчим часом від відвідування окремих регіонів країни (Сетубал, Лісабон, Санітаріум, Лейрія, Коїмбра і Авейру)", - йдеться у повідомленні.

Тим громадянам, які вже перебувають на території зазначених регіонів, у МЗС України порекомендували уникати лісових місцевостей, пляжів і відкритого простору поза міською зоною і за можливості залишатися у приміщеннях.

"Найбільш критичним для території Португалії буде період до 16:00 14 жовтня - можливі пориви вітру до 130 км/год по всій території республіки, місцями до 190 км/год, а також - штормові хвилі на всьому узбережжі країни", - відзначили в МЗС.

Українцям також порекомендували відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, виконувати інструкції рятувальних служб, а в разі потрапляння в небезпечну ситуацію, перш за все, дзвонити в португальську рятувальну службу за номером "112".

Нагадаємо, про наближення урагану повідомили вчора. Сьогодні стихія досягла берегів Португалії.

Раніше потужний ураган "Майкл" обрушився на Флориду. Через нього загинули шестеро осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram