ГоловнаСвіт

У ПАРЄ підписали проект жартівливої резолюції про хімзахист на випадок повернення РФ

Документ підписали 25 членів асамблеї з 6 держав.

У ПАРЄ підписали проект жартівливої резолюції про хімзахист на випадок повернення РФ
Фото: facebook.com/georgiylogvinskiy

25 членів Парламентської асамблеї Ради Європи підписали проект жартівливої резолюції про забезпечення депутатів засобами хімічного захисту в разі відновлення участі Росії в роботі ПАРЄ.

Про це повідомляє Європейська правда.

Відповідний проект під назвою "Заходи з протидії повернення Росії" був ініційований українським депутатом Олексієм Гончаренком. Під ним поставили підписи 25 членів асамблеї, які представляють 3 з 6 політичних груп асамблеї (ЄНП, ліберали, консерватори) і 6 держав-членів РЄ (Україна, Великобританія, Естонія, Фінляндія, Швеція і Грузія).

"З огляду на кроки, які можуть привести до повернення в ПАРЄ парламентської делегації Російської Федерації, а також з огляду на недавні події в Солсбері, Великобританія, ми пропонуємо Асамблеї змінити свій регламент, забезпечивши членів ПАРЄ засобами захисту від хімічного і радіоактивного впливу на час проведення наступних сесій асамблеї", - йдеться в документі.

Фото: eurointegration.com.ua

Документ передали до секретаріату асамблеї, проте за особистим рішенням президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск'є отримав відмову в реєстрації. Відмову у письмовій формі направлено депутату Гончаренку.

"Президент вирішила, що текст оформлено неналежним чином і тому він не буде опублікований як документ асамблеї і не буде розглядатися на Бюро ПАРЄ", - йдеться в листі.

Напередодні ПАРЄ не стала розглядати питання про повернення Росії права голосу.

Генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд на сесії ПАРЄ в Страсбурзі заявив, що Росія може втратити право участі в роботі Комітету Міністрів Ради Європи, якщо не відновить виплати в бюджет РЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram