ГоловнаСвіт

ЗМІ назвали ім'я третього підозрюваного у справі отруєння Скрипаля

Федотов «ідеально підходить на роль третього підозрюваного».

ЗМІ назвали ім'я третього підозрюваного у справі отруєння Скрипаля
Фото: RT

Третім підозрюваним в отруєнні екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля може бути росіянин Сергій Федотов. Великобританія незабаром може офіційно оголосити його в ролі підозрюваного, повідомляє російське видання «Фонтанка», без вказівки джерела.

Відзначається, що в березні 2018 року Федотов відвідував Великобританію в той же час, коли там перебували Руслан Бошіров і Олександр Петров - росіяни, яких Великобританія офіційно оголосила підозрюваними в отруєнні Скрипаля. За даними розслідувачів Bellingcat, справжні імена росіян відповідно Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, вони є працівниками спецслужб РФ.

«Фонтанка» пише, що Федотов також був разом з Бошіровім і Петровим в Празі в 2014 році - в той самий час, коли вони, за даними чеської преси, стежили за Скрипалем. «У січні-лютому 2014 року він здійснив подорож до Чехії одночасно з Олександром Петровим. Федотов, Бошіров і Петров тоді користувалися закордонними паспортами 64-ї серії з близькими номерами», - пише видання.

«Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон - в березні 2016, березні 2017 і березні 2018. Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня, як і Петров і Бошіров, але іншим рейсом, а полетів 4-го , в день замаху, разом з ними. Ця інформація була в Скотланд-Ярду з самого початку, але з якихось причин її було вирішено притримати», - повідомляє видання.

Журналісти відзначають, що Федотов в Лондоні «пересувався автономно».

За інформацією «Фонтанки», Федотов «ідеально підходить на роль третього підозрюваного».

Нагадаємо, 9 жовтня The Insider і Bellingcat повідомили, що справжнє ім'я другого підозрюваного в отруєнні екс-російського розвідника Сергія Скрипаля, відомого як Олександр Петров - Олександр Євгенович Мішкін. Він є військовим лікарем і полковником ГРУ Росії.

Раніше, 26 вересня, розслідувачі повідомили, що Анатолій Чепіга - справжнє ім'я Руслана Бошірова. За даними журналістів, він полковник ГРУ РФ і має звання «Герой Росії».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram