ГоловнаСвіт

Британія підготувала план масової кібератаки проти електромереж Москви, - The Sunday Times

У Лондоні визнали хакерські атаки оптимальним способом стримати можливу загрозу з боку РФ.

Британія підготувала план масової кібератаки проти електромереж Москви, - The Sunday Times
Фото: autocentre.ua

Британські військові підготували сценарій масованої кібератаки проти електричних мереж Москви на випадок військової агресії Володимира Путіна проти країн Заходу. Про це йдеться в статті The Sunday Times.

“Англійські воєначальники стурбовані тим, що у вірогідному конфлікті з Росією у них може виявитися занадто мало варіантів відповіді, за винятком ядерної зброї. Тому хакерські атаки визнано оптимальним способом стримати можливу загрозу з боку Москви, вважають у Лондоні", - йдеться в матеріалі.

Газета перелічила випадки, за яких британський уряд має намір "відключити світло в Кремлі". Серед них – захоплення Росією естонських островів для тестування колективної оборони НАТО, вторгнення в Лівію для захоплення нафти і провокування нових міграційних потоків, а також використання Москвою "нерегулярних сил" для атаки проти британських військ або нападу на англійський авіаносець.

Як пише видання, інформація про новий план стримування Росії оприлюднена через кілька днів після того, як Нідерланди розкрили деталі операції проти імовірних агентів російської розвідки, які, як стверджується, у квітні цього року намагалися зламати комп'ютери Організації із заборони хімічної зброї.

Екс-глава британської спецслужби MI6 Річард Дірлав заявив, що не варто недооцінювати можливості Москви, незважаючи на цей "провал ГРУ". Він назвав Росію "жорстокою країною, готовою вбивати заради вирішення політичних проблем", повідомляє газета з посиланням на інтерв'ю, яке виходить на телеканалі Sky News.

У матеріалі також згадують про найбільші за останні десятиліття військові навчання, в яких минулих вихідних взяли участь 5,5 тис. британських військових. Під час навчань була відпрацьована боротьба з російськими регулярними і "гібридними" силами, пише видання. Сполучене Королівство залучило до маневрів 200 бронемашин, 6 військових кораблів і 8 бойових літаків. Умовний противник використовував російські танки Т-72.

Нагадаємо, раніше Великобританія склала список кібератак, за якими стоїть Кремль. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram