ГоловнаСвіт

Кандидата Трампа призначено суддею Верховного суду, незважаючи на звинувачення у домаганнях

Консерватори отримали більшість у головному суді Америки.

Кандидата Трампа призначено суддею Верховного суду, незважаючи на звинувачення у домаганнях
Фото: EPA/UPG

Американський сенат затвердив кандидатуру Бретта Кавано, запропоновану президентом Дональдом Трампом, на посаду судді Верховного суду США.

Як повідомляє "Голос Америки", за кандидатуру Кавано проголосували 50 сенаторів, проти - 48.

Призначення відбулося, незважаючи на звинувачення в сексуальних домаганнях, які були висунуті проти нього декількома жінками. Після затвердження кандидата Трамп сказав журналістам, що він "на 100 відсотків впевнений", що Крістін Блейсі Форд - жінка, яка звинуватила Кавано у сексуальних зазіханнях, - переплутала його з іншою людиною.

Всі республіканці, які брали участь у голосуванні, підтримали кандидатуру 53-річного консервативного судді. Також за нього проголосував демократ Джо Менчін, що представляє консервативний штат Західна Вірджинія.

Сенатор від Аляски Ліза Мурковскі, яка була єдиним представником республіканців, які виступали проти Кавано, утрималася від голосування. Вона віддала технічний голос за Бретта Кавано, діючи від імені свого колеги за Сенатом, Стіва Дейнса з Монтани, який не міг бути присутнім на голосуванні через весілля дочки.

Призначення Кавано забезпечило республіканцям більшість у Верховному суді на багато років наперед.

Кавано - твердий консерватор, тоді як суддя Ентоні Кеннеді, на зміну якому має прийти Кавано, вважається поміркованим республіканцем: він не раз підтримував погляди лібералів під час важливих для всієї країни судових процесів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram