ГоловнаСвіт

Інтерпол вимагає в Китаю інформацію про зниклого главу організації

Зникнення людей у Китаї без повідомлення про їхню долю є досить частим явищем. 

Інтерпол вимагає в Китаю інформацію про зниклого главу організації
Фото: interpol.int

Міжнародна поліцейська організація Інтерпол звернулася офіційними каналами до відповідних китайських органів із проханням надати інформацію про президента Інтерполу Мена Хунвея, який зник під час поїздки.

"Генеральний секретаріат Інтерполу очікує на офіційну відповідь від китайських органів, яка б розвіяла занепокоєння щодо самопочуття президента (Інтерполу. - Ред.)", - ідеться в заяві організації, яку цитує агентство dpa.

Дружина Мена стверджує, що не отримувала від нього жодних повідомлень після того, як він вирушив наприкінці вересня в Китай, передає DW.

Зникнення людей у Китаї без повідомлення про їхню долю на тижні й місяці є досить частим явищем, зазначає інформагентство AFP.

Раніше китайська газета South China Morning Post із посиланням на анонімні джерела повідомила, що правоохоронці затримали Мена, коли той прибув до Пекіна. "Мен Хунвей, який також обіймає пост заступника міністра в Міністерстві громадської безпеки КНР, був "затриманий" для допиту правоохоронцями", - зазначалося в повідомленні.

Натепер невідомо, у якій справі ведеться розслідування і де саме тримають Хунвея.

Нагадаємо, що заступник міністра громадської безпеки Китаю Мен Хунвей був обраний новим президентом Інтерполу 2016 року.

Хунвей змінив на посту глави Інтерполу Мірей Баллестразі, яка очолила організацію 2012 року й була першою жінкою на цій посаді та другим представником Франції.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram