ГоловнаСвіт

Трамп допомагав своїм батькам ухилятися від податків, - The New York Times

Журналісти звинуватили президента США в тому, що він допоміг батькові збільшити статки завдяки сумнівним податковим схемам.

Трамп допомагав своїм батькам ухилятися від податків, - The New York Times
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп зміг значно збільшити свої статки завдяки "сумнівним податковим хитрощам" і "відвертому шахрайству з податками".

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на статтю в газеті New York Times від 2 жовтня.

Автори матеріалу стверджують, що Трамп отримав від свого батька, нью-йоркського девелопера і мільйонера Фреда Трампа, капітал у розмірі близько $413 млн. Ця цифра не збігається з офіційною версією Дональда Трампа, що батько дав йому на розвиток бізнесу кредит на $1 млн.

У статті йдеться про те, що Фред Трамп почав потай передавати гроші Дональду Трампа і іншим своїм дітям багато років тому. NYT стверджує, що спадкоємці Фреда досі отримують дивіденди від діяльності компанії Трампа-старшого, який помер 1999 року.

Автори матеріалу звинуватили Дональда Трампа в тому, що він допоміг батькові збільшити статки завдяки сумнівним податковим схемам, включно з незаконним отриманням податкових відрахувань. Журналісти припускають, що президент США свідомо занизив оцінку холдингу, щоб значно зменшити податкове навантаження.

У статті також йдеться про те, що Дональд Трамп і його брати заснували підставну корпорацію, яка потрібна була їм для приховування готівки, яку вони отримували в подарунок від батька.

Юрист Трампа Чарльз Хардер оприлюднив заяву, в якій назвав звинувачення NYT наклепом і "на 100% фальшивими".

На думку фахівців у галузі оподаткування, Трамп заледве чи зазнає кримінального переслідування, оскільки гадані злочини, в яких його звинувачують, скоєно багато років тому. Однак президента можуть оштрафувати або накласти інші види адміністративних покарань, якщо його провину вдасться довести.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що стаття "вводить читачів в оману". Вона додала, що державна податкова служба США "багато десятиліть тому розглянула і схвалила ці транзакції".

Нагадаємо, кандидатом у президенти Трамп заявляв, що "блискуче використав" американське податкове законодавство заради власної вигоди, уникаючи сплати прибуткового податку протягом 18 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram