ГоловнаСвіт

Фото "Боширова"-Чепіги знайшли на дошці героїв Росії

Фотографія була опублікована в "Одноклассниках".

Фото "Боширова"-Чепіги знайшли на дошці героїв Росії
Фото: The Insider

Дослідницька група Bellingcat знайшла фотографії випускників-героїв Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища (ДВЗКУ), на яких зображено полковника ГРУ Анатолія Чепігу, відомого також як "Руслан Боширов".

Про це повідомляють на сайті дослідницької групи Bellingcat.

На сайті ДВЗКУ зазначено, що Чепіга Анатолій Володимирович "відзначений почесним званням Героя Російської Федерації".

Bellingcat відзначають, що журналісти празької "Радіо Свободи" досліджували сотні фотографій студентів Далекосхідної військової академії, щоб знайти високоякісне фото Стіни Героїв.

"Однак жодна фотографія, знайдена до сьогодні, не показала останній стовпець фотографій у достатньо високій розподільчій здатності, щоб визначити особу полковника. Сьогодні Bellingcat отримав фото, розміщене в російській соціальній мережі «Одноклассники» відвідувачем школи в червні 2017 року, на якому видно обличчя і ім'я полковника Чепіги з достатньою якістю, щоб зробити ідентифікацію можливою", - наголошено в повідомленні.

Фото: bellingcat.com

Раніше учасник розслідувань The Insider і Bellingcat розповів, що Чепіга міг брати участь у втечі Віктора Януковича з України.

Нагадаємо, на початку березня колишній подвійний агент ГРУ Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними на одній з лавок в британському Солсбері. Вони заледве вижили, і їхнє нинішнє місцеперебування тримають у таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху, Москва категорично відкидає ці звинувачення.

5 вересня британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ, а їхні імена несправжні.

У відповідь на це президент РФ Володимир Путін заявив, що Петров і Боширов - звичайні цивільні особи, і запропонував їм поспілкуватися зі ЗМІ. Наступного дня телеканал Russia Today показав інтерв'ю з Петровим і Бошировим, в якому вони заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там лише годину. Петров і Боширов також заявили, що не працюють на ГРУ Росії, і назвали себе "підприємцями середньої руки" у сфері фітнес-індустрії і спортивного харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram