ГоловнаСвіт

У США допустили можливість морської блокади Росії через постачання енергії на Близький Схід

"Вони хочуть торгувати енергоресурсами там так само, як вони роблять це в Східній Європі".

У США допустили можливість морської блокади Росії через постачання енергії на Близький Схід
Райан Зинке
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ США Раян Зінке допустив можливість морської блокади Росії, щоб не дозволити країні контролювати постачання енергії на Близький Схід, повідомляє видання Washington Examiner.

"У Сполучених Штатів є можливість, з нашим флотом, переконатися у відкритості морських шляхів, і, якщо необхідно, блокувати [їх], щоб переконатися, що їх (російська - прим.) енергія не потрапляє на ринок", - сказав Зінке.

Також він наголосив, що російська економіка залежить від продажу енергоресурсів, і Росія використовує один і той же підхід.

"Росія - це поні з одним трюком. Вважаю, причина, через яку вони прийшли на Близький Схід, - вони хочуть торгувати енергоресурсами так само, як вони роблять це в Східній Європі", - зазначив Зінке.

Він також сказав, що на Росію та Іран є два способи впливу - військовий, прихильником якого він не є, і економічний. Він має на увазі вплив на паливний сектор.

"Ми можемо це зробити, тому що США - найбільший в світі виробник нафти і газу", - наголосив Зінке.

Нагадаємо, раніше, на цьому тижні, міністр енергетики США Рік Перрі допустив, що стосовно Росії можуть ввести санкції через будівництво газопроводу "Північний потік-2". При цьому 18 вересня президент Дональд Трамп заявив, що США не планують вводити через це обмежувальні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram