ГоловнаСвіт

Маск йде з ради директорів Tesla

Раніше Маска звинуватили в шахрайстві з цінними паперами, через що акції компанії впали більш ніж на 11 відсотків.

Маск йде з ради директорів Tesla
Илон Маск
Фото: EPA\UPG

Голова Tesla Ілон Маск найближчим часом покине пост голови ради директорів компанії-автовиробника. Про це в суботу, 29 вересня, повідомила американська Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), повідомляє "Немецкая волна".

Як випливає з тексту заяви, Маск домовився з SEC про те, що піде з посади голови ради директорів без права переобрання протягом трьох років. При цьому він збереже за собою посаду гендиректора Tesla.

До складу ради директорів Tesla повинні бути обрані два нових незалежних представника. І, нарешті, сам підприємець і компанія виплатять по 20 мільйонів доларів штрафу.

Офіційного підтвердження цих слів від Tesla або Маска наразі не надходило.

Минулого четверга Маску були пред'явлені звинувачення в шахрайстві з цінними паперами і надання даних, "які вводять в оману". Позов щодо Маска поданий до суду в нью-йоркському Манхеттені. В результаті цього акції Tesla впали більш ніж на 11 відсотків.

7 серпня 2018 року Маск написав на своїй сторінці в Twitter, що має намір викупити акції Tesla по 420 доларів за цінний папір. Маск тоді заявив, що інвестори для цього кроку знайдені. Пізніше підприємець відмовився від цих планів, оголосивши, що компанія залишиться публічною. Як вважає Комісія з цінних паперів і бірж, у Маска не було достатньо підстав для подібних заяв, і тим самим він увів інвесторів в оману.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram