ГоловнаСвіт

Німеччина готова виділити 40 млн євро на енергетичну модернізацію України

Гроші спрямують на розвиток енергоощадних технологій під час будівництва.

Німеччина готова виділити 40 млн євро на енергетичну модернізацію України
Фото: profremontkr.com.ua

Уряд Німеччини готовий виділити Україні на енергетичну модернізацію 40 млн євро. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку за результатами старту переговорів з представниками з Німеччини.

"Триває підготовка нових проектів, які будуть сприяти енергетичній модернізації українських промислових підприємств зі зниження викидів парникових газів, застосування ресурсоощадних концепцій під час проектування, будівництвя та експлуатації будівель, створення інституціональних передумов для впровадження системи торгівлі квотами на викиди парникових газів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Німеччина може профінансувати також ініціативи українського уряду в енергетичній реформі. Зокрема, під час зустрічі 28 вересня 2018 року українська сторона отримала пропозиції щодо співпраці за пріоритетними напрямами "Енергоефективність" (обсяг допомоги понад 10,6 млн євро) та "Сталий економічний розвиток" (обсяг допомоги 6 млн євро).

"Надана німецькою стороною допомога чітко узгоджується із Середньостроковим планом і сприяє впровадженню реформ у сфері енергоефективності, імплементації Директиви ЄС "Про енергоефективність", реалізації інвестиційних проектів з реконструкції підстанцій", - зазначили в міністерстві.

Як повідомлялося у вересні, Європейський союз надасть транш у розмірі 54 млн євро на потреби Фонду енергоефективності України. Фонд почне приймати перші заявки на енергомодернізацію будинків у березні 2019 року.

У квітні Україна та ЄС підписали угоду про €50 млн для Фонду енергоефективності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram