ГоловнаСвіт

Комітет Сенату США затвердив кандидатуру судді, обвинуваченого в домаганнях

У голосуванні брали участь тільки республіканці.

Комітет Сенату США затвердив кандидатуру судді, обвинуваченого в домаганнях
Фото: EPA/UPG

Юридичний комітет Сенату підтримав кандидатуру федерального судді Бретта Кавано, запропонованого президентом Дональдом Трампом. У голосуванні брали участь тільки республіканці: представники Демократичної партії покинули засідання комітету, повідомляє BBC.

Остаточно кандидатуру Кавано на пост судді повинен затвердити Сенат. Голосування пройде в суботу.

Три жінки звинуватили Бретта Кавано в зґвалтуваннях, які нібито сталися на одній зі студентських вечірок на початку 80-х років. Серед них - професор психології Крістін Блезі Форд, напередодні вона дала свідчення в Сенаті.

Сам Кавано відкинув звинувачення в домаганнях. Він стверджує, що не був присутній на вечірці, про яку говорили передбачувані жертви насильства. Юрист дав свідчення Сенату, пояснивши, де він був у той вікенд і назвав імена друзів, з якими проводив час.

Білий дім заперечує звинувачення на адресу Кавано, називаючи їх спробою демократів зірвати призначення судді, відомого своїми консервативними поглядами.

Раніше у вересні після нової серії звинувачень в сексуальних домаганнях покинув свій пост головний виконавчий директор і голова ради директорів американської медіакомпанії Сі-бі-ес Ліс Мунвес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram