ГоловнаСвіт

Кремль не знайшов полковника Чепігу серед героїв Росії

"Немає інформації про те, що людину з таким ім'ям нагороджували".

Кремль не знайшов полковника Чепігу серед героїв Росії
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

Кремль не знайшов серед героїв Росії полковника Головного розвідувального управління Анатолія Чепігу, якого назвали одним з підозрюваних в отруєнні Скрипалів у Великобританії.

"[Ми] перевірили. У мене немає інформації про те, що людину з таким ім'ям нагороджували", - сказав у п'ятницю прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам, пише "Интерфакс".

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в несвідомому стані на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони заледве вижили, і їхнє нинішнє місцеперебування тримається в таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху, Москва категорично відкидає ці звинувачення.

У вересні британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ, а їхні імена - несправжні.

26 вересня вийшло розслідування The Insider і Bellingcat, в якому росіянина Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, ідентифікували як полковника ГРУ Анатолія Чепігу.

У Росії це спростовують. Телеканал Russia Today показав інтерв'ю з Петровим і Бошировим, в якому вони заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там лише годину. Петров і Боширов також заявили, що не працюють на ГРУ Росії, і назвали себе "підприємцями середньої руки" у сфері фітнес-індустрії і спортивного харчування.

Bellingcat і The Insider стверджують, що Анатолієві Чепізі у 2014 році було присвоєно звання героя Росії. Укази про такі нагороди підписує президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram