ГоловнаСвіт

У Словаччині заарештували підозрюваних у вбивстві журналіста-розслідувача Куцьяка

Після резонансного вбивства у відставку пішли міністри культури і внутрішніх справ, а також прем'єр країни.

У Словаччині заарештували підозрюваних у вбивстві журналіста-розслідувача Куцьяка
Фото: EPA\UPG

Поліція Словаччини заарештувала кількох підозрюваних у справі про убивство журналіста Яна Куцьяка і його нареченої.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Скільки людей було заарештовано, офіційно не повідомляється, але місцевий новинний портал "Dennik N" написав про вісьмох затриманих. Йдеться про ймовірного убивцю і його спільників.

Прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні написав в Twitter, що "був радий отримати новини про арешти". Політик і адвокат Даніель Ліпшіч, що представляє інтереси сімей загиблих, уточнив, що підозрювані були арештовані вранці в четвер.

Нагадаємо, в кінці лютого в Словаччині вперше в історії країни сталося вбивство журналіста - в своєму будинку в невеликому населеному пункті Велка Мача був застрелений журналіст Ян Куцьяк. Він займався розслідуванням зв'язків словацьких політиків з італійською мафією. Разом з ним була вбита його наречена Марина Куснірова.

Після вбивства Куцьяка в країні розгорілася політична криза. У відставку подав міністр культури Марек Мадарік, також свої пости покинули помічниця прем'єр-міністра Марія Трошкова і голова секретаріату Ради безпеки Віліам Ясань, згадувані в розслідуванні Куцьяка.

Крім того, 12 березня пішов у відставку міністр внутрішніх справ Роберт Калиняк, а потім, 15 березня, на тлі політичної кризи в країні пішов у відставку голова уряду Роберт Фіцо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram