ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив Китай у втручанні в майбутні вибори в Конгрес

Заяву з цього приводу президент зробив під час виступу в Раді Безпеки ООН.

Трамп звинуватив Китай у втручанні в майбутні вибори в Конгрес
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп звинуватив Китай в прагненні втрутитися в процес проміжних виборів до Конгресу, намічених на 6 листопада. Заява президента на цю тему прозвучала в середу, під час засідання Радбезу ООН, що проходить під головуванням Трампа.

«Китай намагався і намагається втрутитися в майбутні вибори 2018 року, (у вибори), що наближаються в листопаді. Проти моєї адміністрації», - цитує президента США Голос Америки.

Трамп не привів підтверджень своєї заяви. Китайські офіційні особи поки що не відповіли на запит про коментарі з приводу висловлювань президента США.

Нагадаємо, що питання про переобрання Трампа на новий термін буде вирішуватися в 2020 році, проте листопадове голосування визначить, чи буде Республіканська партія як і раніше контролювати Палату представників і Сенат.

Деякі опитування громадської думки вказують на можливість значного успіху, якого можуть досягти на листопадових виборах демократи.

Під час десятихвилинного виступу в Раді Безпеки Трамп жодного разу не згадав про твердження щодо російського втручання у вибори-2016, в результаті яких він прийшов до влади.

Нагадаємо, 12 вересня Трамп підписав указ про введення санкцій проти іноземних громадян або компаній, які звинуватили у втручанні в вибори США. Згідно з повідомленням, санкції заморозять активи, обмежать доступ до фінансової системи США, а також заборонять американцям інвестувати в компанії, які потрапили під відповідні санкції. Рішення про введення санкцій, згідно з указом, прийме Державний департамент і Міністерство фінансів США.

Розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в США триває з серпня 2016 року. Спецпрокурор Роберт Мюллер з'ясовує, чи мала місце змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram