ГоловнаСвіт

Швейцарія відмовила у посвідці на проживання російському бізнесменові Абрамовичу

Федеральна поліція дійшла висновку, що перебування росіянина в країні є загрозою громадській безпеці.

Швейцарія відмовила у посвідці на проживання російському бізнесменові Абрамовичу
Фото: novoskop.ru

Влада Швейцарії відмовила російському бізнесменові Роману Абрамовичу у видачі посвідки на проживання в цій країні. Федеральне відомство кримінальної поліції дійшло висновку, що перебування росіянина на їхній території є небажаним. Про це пише Swissinfo.

На думку правоохоронців, присутність Абрамовича є "джерелом можливих загроз для країни в галузі громадської безпеки", а також вона може завдати "репутаційної шкоди для Швейцарії".

Раніше бізнесмен подавав позови до видавничого холдингу Tamedia з вимогою заборонити публікувати подробиці його справи про отримання посвідки на проживання. Однак Федеральний суд в Лозанні відмовився їх розглядати.

Вперше Абрамович подавав документи на посвідку на проживання в Швейцарії у 2016 році, проте через рік відкликав їх. Навесні 2018 року у бізнесмена виникли проблеми з інвестиційною британською візою: влада Великобританії зажадала пояснити походження його статків. Пізніше стало відомо, що Абрамович відкликав заяву на британську візу, але отримав громадянство Ізраїлю.

25 вересня ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що через проблеми з британською візою мільярдер має намір продати футбольний клуб "Челсі" за 3,95 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram