ГоловнаСвіт

Суд відправив Навального під арешт на 20 діб

Опозиціонера повторно затримали відразу після 30-денного арешту.

Суд відправив Навального під арешт на 20 діб
Фото: EPA/UPG

Суд у Москві в понеділок, 24 вересня, визнав російського опозиціонера Олексія Навального винним в організації несанкціонованого мітингу.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Навального визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 20.2 КоАП РФ (Порушення встановленого порядку організації мітингу, що призвели до заподіяння шкоди здоров'ю людини або майну, якщо ці дії не містять кримінально караного діяння). Йому призначено покарання у вигляді 20 діб адміністративного арешту", - сказав представник суду.

Як повідомляли, Навального затримали на виході зі спецприймальника, де він відбував 30 діб адміністративного арешту в попередній адміністративній справі.

Як зазначають у протоколі про адміністративне правопорушення, Навальний через інтернет закликав громадян до участі в несанкціонованому мітингу. Крім того, через його дії протягом акції було завдано шкоди двом співробітникам поліції, а також збиток патрульній машині.

У суді Навальний не визнав своєї провини і заявив, що цей адміністративний матеріал складено з метою порушити надалі кримінальну справу за статтею 212.1 КК РФ (Неодноразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

Нагадаємо, що 27 серпня Тверський суд Москви призначив Навальному 30 діб арешту за організацію січневої акції протесту "Страйк виборців". Політика визнали винним згідно з частиною 8 статті 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення (повторне порушення правил проведення акції).

28 січня прихильники Навального по всій країні провели акції на підтримку "страйку виборців". Її оголосили після того, як Навального відмовилися зареєструвати кандидатом на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram