ГоловнаСвіт

У трюмі порома, що перекинувся в Танзанії, знайшли живого чоловіка

Внаслідок аварії загинуло понад 200 осіб.  

У трюмі порома, що перекинувся в Танзанії, знайшли живого чоловіка
Фото: ВВС

У корпусі порома, що перекинувся на озері Вікторія в Танзанії, рятувальники виявили живого чоловіка. Це сталося через два дні після катастрофи, внаслідок якої загинуло понад 200 осіб, передає ВВС.

Ним виявився місцевий інженер на ім'я Альфонс Чарахані, котрому вдалося вижити, забравшись у повітряну кишеню в трюмі порома "Ньєрере", що перекинувся поблизу острова Укара в четвер.

За словами рятувальників, чоловік перебуває у тяжкому стані.

Рятувальники відновили пошуки вцілілих, після того як рано-вранці почули стукіт, що лунав з корпусу судна. Інженеру вдалося закритися в крихітній кабіні в трюмі, і водолази витягли його на поверхню живим.

Рятувальники продовжують знаходити тіла потонулих, і загальне число загиблих постійно зростає.

У п'ятницю президент Танзанії Джон Магуфулі розпорядився заарештувати всіх причетних до експлуатації порома й оголосив національний траур тривалістю чотири дні.

У Танзанії і раніше ставалися подібні трагедії. 2012 року понад 140 людей загинули внаслідок аварії порома біля острова Занзібар в Індійському океані.

На рік раніше близько 200 людей стали жертвами аналогічного інциденту неподалік Занзібару.

Найбільшою трагедією в новітній історії країни стала трагедія 1996 року, коли понад 800 людей загинули внаслідок аварії порома на озері Вікторія.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram