ГоловнаСвіт

Терористи відкрили стрілянину на військовому параді в Ірані, 24 людини загинули (оновлено)

Двох терористів ліквідували, ще двоє затримані.

В  Ірані група озброєних людей відкрила стрілянину по натовпу глядачів, які зібралися подивитися військовий парад в місті Ахваз. В результаті загинули щонайменше 10 осіб. Про це пише агентство IRNA.

За інформацією місцевої влади, близько 20 людей отримали поранення і доставлені в лікарню.

Губернатор провінції Хузестан Алі Хоссейнзаде повідомив, що в результаті стрілянини загинули 10 осіб, у тому числі журналіст. Він додав, що число жертв може зрости, тому що деякі потерпілі перебувають у важкому стані.

Державна телерадіокомпанія «Голос Ісламської республіки Іран» заявила, що напад здійснили терористи з угруповання «Такфіри». Відомо також, що вони були переодягнені в військових.

Силам безпеки вдалося вбити двох терористів і заарештувати ще двох, один із затриманих поранений.

Оновлення. В результаті теракту під час військового параду в місті Ахваз на півдні Ірану загинули 24 людини. Про це з посиланням на місцеві ЗМІ пише Немецкая волна.

"Ще більш як 60 людей отримали поранення. Серед постраждалих - дитина і жінка", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, озброєні чоловіки відкрили вогонь по натовпу глядачів. Потім вони спробували обстріляти і трибуну для офіційних гостей, однак збройна охорона відкрила вогонь у відповідь і поранила їх. Стрілянина тривала 10 хвилин.

За деякими даними, відповідальність через атаку взяло на себе пов'язане з Саудівською Аравією угруповання "Патріотичний арабський демократичний рух в Ахвазі", пише ТАРС.

За словами представника Корпусу "вартових ісламської революції" (елітний підрозділ збройних сил), метою терористів були як військовослужбовці, так і мирні жителі, які були запрошені на захід.

Військовий парад в Ахвазі був присвячений початку ірано-іракської війни 1980-1988 рр. Подібні заходи також проводилися і в інших іранських містах, в тому числі в Тегерані.

Нагадаємо, раніше при стрільбі в американській аптеці загинули три людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram