ГоловнаСвіт

Китай відмовився від торгових переговорів з США після введення нових мит

Китай пояснив відмову тим, що не хоче брати участь у переговорах під погрозами.

Китай відмовився від торгових переговорів з США після введення нових мит
Фото: Kapital.kz

Китай після нового раунду підвищення мит відмовився від продовження торгових переговорів з США, які повинні були відбутися найближчим часом. Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела.

За словами співрозмовників видання, Китай пояснив відмову тим, що не хоче брати участь в переговорах під погрозами. При цьому Пекін залишає надії почати нові переговори з Вашингтоном наступного місяця.

Нового раунду переговорів про торговельні суперечки попросив міністр фінансів США Стівен Мнучін: два тижні тому він вислав запрошення віце-прем'єру Китаю Лю Хе. Минулі переговори в серпні, як зазначає WSJ, не закінчилися успіхом.

Американський уряд вирішив обкласти 10%-вим митом китайські товари на суму $200 млрд, причому з 1 січня ставка мита збільшиться до 25%. З урахуванням першого раунду мит, оголошеного в червні, ними буде обкладена приблизно половина всього китайського імпорту в США, який в минулому році оцінювався в $ 505 млрд.

Китай оголосив про введення відповідних мит на імпортні американські товари загальним обсягом $60 млрд на рік.

Раніше Трамп попередив, що якщо якщо Китай відповість дзеркальними заходами, США введуть третій пакет мит на решту товари обсягом $267 млрд.

Нагадаємо, в червні 2018 року США обклали митом близько тисячі китайських товарів на загальну суму $50 млрд. Китай відповів дзеркально і ввів мито на 659 найменувань товарів з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram