ГоловнаСвіт

У Німеччині судитимуть 94-річного екс-наглядача концтабору "Штутгоф"

Процес розпочнеться 6 листопада.

У Німеччині судитимуть 94-річного екс-наглядача концтабору "Штутгоф"
Фото: dw.com

Колишній наглядач концтабору "Штутгоф", який в роки Другої світової війни розташовувався неподалік від Гданська у Польщі, постане перед судом.

Як повідомляє прес-служба DW, прокуратура звинувачує чоловіка, якому виповнилося 94 роки, в причетності до вбивств сотень людей в період з 1942 по 1945 рік.

Очікується, що процес розпочнеться 6 листопада. Справу розглядатиме судова палата у справах неповнолітніх, оскільки на момент вчинення злочинів, перелічених в обвинуваченні, йому ще не виповнився 21 рік.

Згідно зі звинуваченням, безліч людей були отруєні в газових камерах, розстріляні і померли через отримані в концтаборі хвороби і травми. Прокуратура заявляє, що обвинувачений знав про ці випадки. Екс-наглядач заперечує звинувачення.

У суді додали, що за такими ж звинуваченнями має постати перед судом ще один 93-річний чоловік. Процес проти нього буде проходити окремо, оскільки наразі незрозуміло, чи може він брати участь у засіданнях.

Нагадаємо, в серпні США депортували до Німеччини 95-річного охоронця концтабору Треблінка з Коломиї. У 2003 році Якуб Палій був позбавлений американського громадянства за рішенням суду, але продовжував жити в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram