ГоловнаСвіт

Переговори про Brexit зайшли в глухий кут, - Мей

Прем'єр Британії вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозиціям.

Переговори про Brexit зайшли в глухий кут, - Мей
Премьер-министр Британии Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що переговори про вихід країни з Європейського Союзу зайшли в глухий кут.

Про це повідомляє  Reuters.

Мей вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозиціям з приводу Brexit. При цьому вона заявила, що переговори зайшли в глухий кут після того, як лідери блоку відхилили її плани без пояснень.

На саміті в Австрії 20 вересня лідери ЄС заявили, що наступного місяця вони наполягатимуть на угоді Brexit, але відхилили план Мей.

"Не прийнятно просто відмовитися від пропозицій іншої сторони без докладного пояснення і зустрічних пропозицій ... Нам потрібно почути від ЄС, які реальні проблеми, яка їх альтернатива, щоб ми могли їх обговорювати. Поки ми не зробимо цього, ми не зможемо домогтися прогресу", - сказала британський прем'єр.

Нагадаємо, Британія повинна вийти з ЄС у березні 2019 року, проте поки що Лондон і Брюссель не змогли досягти домовленості про перехідний період. Раніше Тереза Мей заявляла, що вона очолить переговори з ЄС, а департамент з питань Brexit перемкне увагу на підготовку до виходу країни з блоку. Також Мей пригрозила супротивникам її планів достроковими виборами.

20 вересня лідери 27 країн ЄС зустрілися в Зальцбурзі для обговорення плану щодо виходу Британії з ЄС. Учасники зустрічі заявили, що країни ЄС не можуть прийняти план Мей, оскільки він підриває єдність європейського ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram