ГоловнаСвіт

Google дозволяє розробникам сканувати листи користувачів

Розробники сторонніх програм можуть аналізувати дані і ділитися інформацією.

Google дозволяє розробникам сканувати листи користувачів
Фото: mybroadband.co.za

Представники корпорації Google розповіли, що дозволяють розробникам сторонніх програм аналізувати дані і ділитися інформацією, отриманою з листів користувачів у поштовій службі компанії Gmail. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Ця інформація прозвучала від представників компанії у відповідь на запит сенаторів США про можливий витік особистих даних користувачів.

У листі сказано, що компанія досі дозволяє стороннім розробникам у своїх програмах проводити сканування і аналіз листів користувачів, хоча розробники самого Google відмовилися від цієї практики ще торік.

"Розробники можуть обмінюватися даними користувачів з іншими розробниками, якщо вони відкрито розповідають користувачам про те, як використовують їхні дані", - повідомила віце-президент з публічної політики Google Сьюзен Молінарі.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Google купує дані Mastercard, щоб зв'язати покупки і рекламу. Компанія заплатила мільйони доларів за відомості про офлайн-покупки американських власників карток Mastercard.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram