ГоловнаСвіт

Польща запропонувала розмістити у себе постійну військову базу США

Москва роками нарощувала свою військову присутність у регіоні.

Польща запропонувала розмістити у себе постійну військову базу США
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Польща вважає за доцільне розмістити на її території постійну військову базу США. Про це повідомив під час візиту до Вашингтона у вівторок, 18 вересня, польський президент Анджей Дуда, повідомляє Немецкая волна.

У бесіді з президентом США Дональдом Трампом Дуда наголосив, що це - єдина гарантія безпеки його країни проти російської агресії. За словами голови польської держави, Москва роками нарощувала свою військову присутність в регіоні.

Постійна дислокація американських військовослужбовців у Польщі відповідає національним інтересам як Варшави, так і Вашингтона, додав Анджей Дуда.

У травні міністерство оборони Польщі пропонувало виділити на "постійну присутність США" в цій країні від 1,5 до 2 млрд доларів. В першу чергу обговорювалася можливість розміщення бронетанкової дивізії військ США.

Трамп в свою чергу зазначив, що домовився з Дудою про зміцнення співпраці оборонних відомств і розвідувальних служб обох держав.

Раніше у вересні міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про формування нового з'єднання в рамках посилення військової присутності на сході країни. За його словами, командування дивізії буде розміщено в місті Седльце. Нова дивізія, в якій будуть нести службу близько 15 тис. військовослужбовців, посилить східний фланг і відповість на її "оперативні потреби".

Нагадаємо, в березні Польща підписала контракт на постачання американських систем протиракетної оборони Patriot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram