ГоловнаСвіт

США готують "жорсткий" пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів на листопад

РФ не надала гарантій того, що вона більше не буде застосовувати нервовопаралітичні речовини.

США готують "жорсткий" пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів на листопад
Фото: investigator.org.ua

Росія не дозволила провести інспекцію об'єктів, пов'язаних з програмою хімічної зброї, і США готують на листопад "жорсткий" другий пакет санкцій.

Про це заявила помічник держсекретаря США Маніша Сінгх в інтерв'ю Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо ввести в дію дуже жорсткий другий пакет санкцій", - сказала вона під час слухань в палаті представників США.

Сінгх також наголосила, що Росія не надала гарантій того, що вона більше не буде застосовувати нервовопаралітичні речовини.

Вона уточнила, що в листопаді закінчується термін з введенням нового пакету санкцій проти РФ - відповідно до умов закону 1991 року про ліквідацію хімічної і біологічної зброї (Chemical and Biological Weapons Control and Warfare Elimination Act).

За даними Bloomberg, новий пакет санкцій, які може бути введено проти РФ в листопаді, включатимуть обмежувальні заходи у банківській сфері, у сфері реалізації оборонної продукції, а також у питаннях надання Вашингтоном фінансової допомоги. Наголошується, що ці санкції мають стосунок до інциденту в британському Солсбері.

Нагадаємо, колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені у важкому стані в Солсбері на початку березня. 12 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила в парламенті, що вони були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок", розробленою в Росії. У Москві заявили, що всю хімічну зброю РФ знищила під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

У серпні у зв'язку з отруєнням у Солсбері набув чинності перший блок санкцій США проти РФ. Консульство РФ в США назвало ці санкції "драконівськими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram