ГоловнаСвіт

Британське МЗС визнало брехливим інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Скрипалів

"Уряд упевнений, що ці люди - співробітники російської військової розвідки ГРУ".

Британське МЗС визнало брехливим інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Скрипалів
Фото: RT

Влада Великобританії не вірить у те, що росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, підозрювані в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері, були звичайними туристами.

Як повідомляє Reuters, офіційний представник британського МЗС назвала їхнє інтерв'ю Russia Today брехливим.

"Уряд упевнений, що ці люди - співробітники російської військової розвідки ГРУ, які використовували смертельно токсичну, незаконну, хімічну зброю на вулицях нашої країни. Ми неодноразово просили Росію пояснити, що сталося в Солсбері в березні. Сьогодні - як і завжди - вони відповіли заплутуванням і брехнею", - цитує агентство її слова.

Член британського парламенту від Солсбері Джон Глен, своєю чергою, сказав, що заяви Петрова і Боширова не заслуговують на довіру і суперечать розвідданим, які є у британської влади на цих людей.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його донька Юлія були виявлені непритомними на одній із лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися живими, їхнє нинішнє місце перебування тримають у таємниці.

Лондон звинуватив Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкинула ці звинувачення.

5 вересня британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram