ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ про санкції за іноземне втручання у вибори США

Рішення про введення санкцій прийме Державний департамент і Міністерство фінансів США.

Трамп підписав указ про санкції за іноземне втручання у вибори США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп в середу, 12 вересня, підписав указ про введення санкцій проти іноземних громадян або компаній, звинувачених у втручанні в вибори США, повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, санкції заморозять активи, обмежать доступ до фінансової системи США, а також заборонять американцям інвестувати в компанії, які потрапили під відповідні санкції. Рішення про введення санкцій, згідно з указом, прийме Державний департамент і Міністерство фінансів США.

The Hill зазначає, що указ, підписаний головою США, це "остання спроба адміністрації Трампа усунути побоювання, що Росія хоче втручатися в середньострокові вибори в листопаді 2018 року".

Конгрес США в 2017 році прийняв законопроект про санкції проти Росії за втручання в президентські вибори 2016 року. Трамп підписав закон тільки після того, як конгресмени затвердили його переважною більшістю голосів. Завдяки цьому закону Мінфін США ввів санкції проти 24 громадян Росії, які входять в найближче оточення президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, в США ведеться розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори в США. На початку серпня 2016 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування "російського сліду". Мюллер з'ясовує, чи мала місце змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва свою причетність до виборів в інших державах відкидає.

У лютому заступник генпрокурора США Рід Розенштейн заявив про намір Вашингтона домогтися екстрадиції 13 росіян, яких звинуватили в спробі вплинути на американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram