ГоловнаСвіт

Юнкер заявив про необхідність посилити охорону кордонів ЄС від неконтрольованої міграції

Голова Єврокомісії також закликав підвищити значимість євро.

Юнкер заявив про необхідність посилити охорону кордонів ЄС від неконтрольованої міграції
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер представив нові пропозиції з міграційної політики ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, за словами Юнкера, зовнішні кордони ЄС повинні захищатися ефективніше. Для цього кількість прикордонників європейської служби Frontex має збільшитися до 10 тис. осіб до 2020 року. Frontex також повинна мати власні кораблі, літаки і автотранспорт.

Голова Єврокомісії закликав ЄС до більшої солідарності в питаннях міграційної політики. За словами Юнкера, європейські країни не повинні сперечатися з приводу кожного нового корабля з мігрантами, що прибуває до Європи.

"Країни ЄС повинні домовитися про розподіл біженців, інакше це загрожує кордонам усередині ЄС", - зазначив Юнкер.

Він також наголосив на необхідності більш тісних відносин з африканськими країнами. На його думку, численні торгові договори ЄС з країнами Африки необхідно замінити єдиною угодою про вільну торгівлю.

"Африці потрібна не милостиня, а повноцінне партнерство", - додав Юнкер.

Також він виступив за угоду про вільну торгівлю з Великобританією після Brexit. Водночас, за його словами, країни, що не входять у ЄС, не можуть мати однакові права з країнами-членами Євросоюзу.

Юнкер також закликав підвищити значимість європейської валюти.

"Євро повинен стати обличчям і інструментом нового європейського суверенітету. Неприйнятно, що 80% імпорту енергії в Європі оплачується в доларах", - заявив Юнкер.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що для врегулювання міграційної кризи необхідно оновити склад Європейської комісії, з іншим ставленням до цієї проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram