ГоловнаСвіт

Каліфорнія має намір повністю перейти на відновлювальні джерела енергії до 2045 року

Відповідний закон підписав губернатор штату Джеррі Браун.

Каліфорнія має намір повністю перейти на відновлювальні джерела енергії до 2045 року
Фото: twitter.com/JerryBrownGov

До 2045 року Каліфорнія має намір отримувати всю електроенергію з відновлювальних джерел. Відповідний закон підписав губернатор штату Джеррі Браун.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відповідно до закону, так само до 2025 року необхідно отримувати 50% електроенергії, а до 2030-го - 60%.

За словами губернатора, прийняте рішення допоможе відповідати цілям Паризької угоди щодо клімату. Його виконання "буде нелегким, але є необхідним".

Підписання закону "посилає сигнал" решті світу, заявив член Сенату штату Кевін де Леон. За його словами, Каліфорнія "бере майбутнє у власні руки і відмовляється виступати жертвою його невизначеності". Перехід до відновлювальних джерел сприятиме "створенню добре оплачуваних робочих місць, забезпечить більш чисте повітря для наших дітей і пом'якшить згубний вплив зміни клімату", вважає сенатор.

За даними влади штату, в 2017 році Каліфорнія отримала 29% електроенергії з відновлювальних джерел.

Президент США Дональд Трамп, своєю чергою, виступає за розвиток видобутку вугілля, який належить до викопного палива, і ослаблення приписів щодо збереження навколишнього середовища.

Нагадаємо, метою Паризької угоди з питань клімату, підготовленого наприкінці 2015 року та підписаного в квітні 2016 року, є стримування підвищення глобальної температури. У червні 2017 року Трамп оголосив про вихід з угоди, що викликало різку критику в усьому світі. Процедура виходу займе кілька років, упродовж яких США продовжать брати участь у міжнародних переговорах з цієї тематики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram