ГоловнаСвіт

МВС Британії має намір заарештувати підозрюваних в отруєнні Скрипалів, щойно вони покинуть Росію

За даними британських спецслужб, Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами ГРУ.

МВС Британії має намір заарештувати підозрюваних в отруєнні Скрипалів, щойно вони покинуть Росію
Фото: twitter.com/360tv

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід запевнив, що двоє підозрюваних у використанні нервово-паралітичної речовини "Новачок" у Солсбері будуть негайно затримані після того, як покинуть Росію, передає Німецька хвиля.

Міністр зазначив у неділю, 9 вересня, що "співробітники ГРУ отримують накази від представників найвищого рівня російської влади".

Усвідомлюючи, що в Росії ці підозрювані будуть недоступні для британського законодавства, Джавід заявив BBC, що "якщо вони коли-небудь залишать територію Російської Федерації, Британія і її союзники затримають їх і передадуть до покарання". Британська влада назвали підозрюваних в отруєнні Скрипалів 5 вересня. У Лондоні вважають, що Сергія Скрипаля та його дочку Юлію отруїли росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов. За даними британських спецслужб, вони обидва є офіцерами ГРУ.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в непритомному стані на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледве залишилися в живих, і їхнє нинішнє місце перебування тримається в таємниці.

Лондон звинувачує Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкидає ці звинувачення.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram