ГоловнаСвіт

Французький суд відмовився закрити "представництво ДНР" у Марселі

На засіданні адвокат "представництва" заявив, що "це лише звичайна асоціація".

Французький суд відмовився закрити "представництво ДНР" у Марселі
"Представительство ДНР" в Марселе
Фото: стоп-кадр ТСН

Суд французького міста Екс-ан-Прованс вирішив не закривати "представництво ДНР" у Марселі..

Про це повідомив посол України у Франції Олег Шамшур у своєму мікроблозі Twitter.

"Глибоко розчарований рішенням суду стосовно т.зв. представницького центру "ДНР" у Франції. Розраховуємо на його оскарження прокуратурою: діяльності "представництва" терористичної "ДНР" у Франції нарешті має бути покладено край", - написав він.

За інформацією ЗМІ, під час засідання адвокат "представництва" Жозі-Жан Боске заявив, що "це лише звичайна асоціація". За його словами, хоча в назву входять слова "офіційне представництво" - це "лише люди, які підтримують ДНР".

Нагадаємо, у вересні минулого року колишній депутат місцевої ради Марселя від правої партії "Національний фронт" Юбер Файяр оголосив про відкриття так званого громадського об'єднання "Представницький центр у Франції Донецької народної республіки".

21 жовтня 2017 року Міністерство Європи і закордонних справ Франції звернулося з цього приводу до прокурора, який заявив, що такі організації "можуть підірвати міжнародний авторитет Франції".

Нагадаємо, Франція - це вже п'ята європейська країна, де контрольовані Росією бойовики "ДНР" намагаються відкрити своє "представництво". Раніше це було в Греції, Фінляндії та Італії, а перше "посольство" було відкрито в чеській Остраві, де, згідно з рішенням крайового суду, його закрили.

Зазначимо що Франція є членом "нормандської четвірки" і гарантом підписання Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram