ГоловнаСвіт

У Білому домі виник "рух опору" Трампу

Власна адміністрація Трампа "шепотілася" про відсторонення його від посади.

У Білому домі виник "рух опору" Трампу
Фото: EPA/UPG

Газета New York Times опублікувала анонімну колонку високопоставленого співробітника Білого дому, в якій ідеться про існування "руху опору" президенту Дональду Трампу всередині його власної адміністрації.

Автор статті стверджує, що сам особисто належить до цього руху.

"Багато хто зі співробітників, призначених Трампом, пообіцяли зробити все можливе, щоб зберегти інститути нашої демократії, стримуючи при цьому некоректні спроби пана Трампа - доти, доки він не піде зі своєї посади", - йдеться в статті.

Автор публікації стверджує, що в адміністрації "шепотілися про можливість застосування 25-ї конституційної поправки" через "нестабільність" у поведінці Трампа. 25-та поправка до Конституції США дозволяє віце-президенту взяти владу у свої руки, у разі якщо "верховний головнокомандувач не здатний виконувати покладені на нього повноваження й обов'язки".

Дональд Трамп майже негайно прокоментував колонку, що з'явилася на сайті NYT удень 5 вересня, пише "Голос Америки". Під час зустрічі з шерифом поліції в Білому домі він заявив, маючи на увазі журналістів New York Times: "Вони не люблять Дональда Трампа, а я не люблю їх". Президент назвав статтю "підлою" та "ганебною".

Прес-служба Білого дому опублікувала заяву, у якій сказано таке: "Цьому боягузові слід вчинити як належить і подати у відставку".

Статтю в New York Times опублікували наступного дня після оприлюднення фрагментів книги журналіста Боба Вудворда "Страх. Трамп у Білому домі". 448-сторінкова книга, що з'явиться в продажу 11 вересня, описує президента як абсолютно некомпетентну в зовнішній політиці людину, а його адміністрацію - як дезорганізовану структуру з безліччю внутрішніх конфліктів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram